Oldal kiválasztása

Link audit és linkprofil készítése

Ennek során a webhelyedre mutató linkek feltárásával ennek linkprofiljának és versenytársaid linkprofiljaival történő összevetésével dolgozom.

Miért fontos szempont a linkek elemzése?

A linkauditálás az off-page optimalizálás első és legfontosabb lépése, mielőtt elkezdenél a saját webhelyedre mutató hivatkozási lehetőségek felkutatásán dolgozni. Csak így, ebben a formában garantálható, hogy valóban tiszta lappal indulsz majd neki az off-page optimalizálásnak.

A hivatkozások, vagy más néven linkek, a rangsorolási tényezők egyik leginkább fontos szempontjai közé tartoznak. A képlet egyszerű: minél több megbízható, releváns, és magas tekintélyű oldalról hivatkoznak weboldalaidra, azok a Google keresője által annál magasabb minősítésben részesülnek, és kerülnek ezáltal előkelőbb helyezésekre a Google találati oldalain.

Linkprofil adatok

Ezzel párhuzamosan a gyenge vagy büntetett webhelyekről mutató hivatkozások negatívan hatnak webhelyedre, ezért nélkülözhetetlen ezek folyamatos követése, valamint a megfelelő intézkedések meglépése is.

U

Külső hivatkozások feltérképezése

A SEOaudit segítségével a webhelyedre mutató hivatkozások több forrásból is feltérképezésre kerülnek, továbbá azt is leellenőrzöm, hogy az adott hivatkozás valóban szerepel e még a konkrét weboldalon.

Linkprofil elkészítése

Egy webhely linkprofilja alatt a hivatkozások tulajdonságai alapján elrendezett linkcsoportokat értjük. Ilyen tulajdonság többek között az egyedi domainek száma, az egyedi IP címek, vagy akár a követett (dofollow) és nem követett (nofollow) hivatkozások is stb.

g

Linkprofil összehasonlítás

A linkprofil értékelése után honlapod linkprofiljának összehasonlítása következik a versenytársak linkprofiljaival. Webhelyed erősségei és gyengeségei csupán így válhatnak igazán láthatóvá!

Ártalmas linkek leszűrése

Minden egyes webhelyre jó eséllyel mutatnak olyan hivatkozások is, amelyeket a Google keresője manipulatív vagy fizetett hivatkozásnak ítél meg, valószínűleg a te saját webhelyedre is. Ebből kifolyólag alaposan feltételezhető, hogy fennáll a veszélye a célzott oldal vagy akár a teljes webhely büntetésének is.